Gærum - Et sundt fællesskab

Man har vel lov at prale – når man er stolt af sin landsby!

Gærum - Et sundt fællesskab

Man har vel lov at prale – når man er stolt af sin landsby!

Gærum - Et sundt fællesskab

Man har vel lov at prale – når man er stolt af sin landsby!

“Gærum er en landsby beliggende i naturskønne omgivelser 6 km sydvest for Frederikshavn. Gærum har samlet 620 indbyggere (2024) i alle aldersgrupper. Byen har et rigt foreningsliv med mange frivillige. I Gærum finder du også en velfungerende skole, der huser 0-6 klasse. Vi har også børnehave, vuggestue og SFO. Byen har en lokal dagligvareforretning med alt du skal bruge i dagligdagen, samt pakkeshop og medicinudlevering. Der er et velfungerende erhvervsliv med både små og store virksomheder. Lige i baghaven af Gærum finder du storslået natur, der indbyder til både gå, løbe og cykelture med muligheden for at dyrke den aktive livsstil. I Gærum finder du et aktivt fællesskab med godt sammenhold for både børn og voksne – I Gærum får du meget for pengene!”

Følg med på Facebook

Landsbyplan for Gærum

LigeHer.nu – Gærum

Punkter i byen

Gærum Skole - Byens Kulturcenter

Den lokale brugs

7:30 – 20 alle dage

Gærum Kirke

"Hytten" - Gærum Spejderne

Gærum Stadion

Tumlepladsen

Lige midt i Vendsyssel

Gærum er beliggende over bakken lige sydvest for Frederikshavn ved hovedvejen på vej mod Østervrå/Brønderslev. Forbindelserne til Frederikshavn er gode med separat cykelsti i begge retninger og gode busforbindelser. Busrute 77 fra Nordjyllands Trafikselskab kører igennem byen ca. 1 gang i timen og hver halve time om morgenen og eftermiddagen. Gærum har udmærket busforbindelser til hhv. Frederikshavn og Brønderslev/Hjørring. Læs mere her og find specifikke køreplaner for offentlig transport. 

Der er lige godt 8 km til togstationen i Frederikshavn – en afstand som kan tilbagelægges på cykel eller via den direkte busforbindelse. Fra togstationen er der forbindelser til Aalborg over Hjørring og til den attraktive feriedestination, Skagen. Du finder køreplaner for tog til og fra Frederikshavn station her.

Desuden er der ca. 10 minutters kørsel til motorvej, hvilket er et plus, for de der arbejder f.eks. i Aalborg.

Så hvis du ønsker at bo i en mindre landsby i naturskønne omgivelser og med et unikt fællesskab, men forsat arbejde i en af de større nordjyske byer, så har du muligheden for det, hvis du bosætter dig i Gærum.

Du kan let arbejde hjemmefra, når du bor i Gærum. Vi har fibernet og god mobildækning i byen.

En del af Frederikshavn Kommune

Gærum er en del af Frederikshavn Kommune kun 6 km sydvest for kommunens største by Frederikshavn.

Frederikshavn har især arbejdspladser indenfor det maritime erhverv med mange spændende virksomheder centreret omkring havnen, værftet og det maritime. Her finder man mange specialiseret virksomheder med internationalt perspektiv.

I Frederikshavn er det ligeledes muligt at arbejde i den offentlige administration i Frederikshavn Kommune, Sundheds- og Sygehusvæsenet, Skattestyrelsen og Forsvaret der er store arbejdspladser i kommunen.

Frederikshavn er også kendetegnet ved kultur og turisme med populære turistattraktioner i kommunen, færgefart til både Sverige og Norge, samt forskellige hoteller og resturationer i byen.

Byen har også et velfungerende uddannelsesliv. Det er i Frederikshavn muligt at tage en STX, HHX eller HTX uddannelse. Frederikhavn har gennem Martec mulighed for at tilbyde en stribe tekniske og maritime uddanneser i verdensklasse.